DNS ile aile filitresi oluşturun internetteki zararlı içeriklerden çocuklarınızı, öğrencilerinizi veya çalışanlarınızı koruyun. Open DNS ev, iş, okul, internet cafe gibi genel alanlarda internetinizi filitrelemek için en uygun ve ücretsiz bir servis sunuyor

" /> Open DNS ile aile Filitresi oluşturun :: Kütüphane :: ip adresim - 18.119.143.4

Open DNS ile aile Filitresi oluşturun

Open DNS nedir?

OpenDNS internette daha hızlı, güvenli, akıllıca ve güvenilir bir şekilde dolaşmanıza yardım eden ücretsiz bir servistir. Hiç bir ek program gerektirmemesi ve ayarlanması kolay bu servisi kullanarak internette daha hızlı ve güvenli sörf yapabilirsiniz.

DNS ve OpenDNS Nasıl Çalışıyor?

Bir örnekle açıklayalım. Google’un web sitesini tuttuğu sunucu bilgisayarın IP adreslerinden birisi 209.85.227.106; o halde eğer biz Google’un web sitesine gitmek isteseydik internet tarayıcımızın adres kısmına http://209.85.227.106 yazmamız gerekirdi tabi aklınızda bu sayıyı tutabilirseniz. Halbuki http://google.com hatırlaması çok daha kolay bir adres. İşte google.com adresinin 209.85.227.106 ip adresi ile eşleştirme işini yapan programa Domain Name System (DNS) deniliyor. Adresi ya da diğer deyimle alan adını (Domain Name) IP adresine dönüştürme işine ise “Alan adı çözümlemesi” (DNS Name Resolution) deniliyor.

Örneğin TTNET adsl ile internete bağlanıyorsanız ve özellikle DNS adresi ayarlaması yapmadıysanız varsayılan olarak Türk Telekomun sunduğu DNS hizmetini kullanıyorsunuz demektir.

DNS sunucuda hangi ip adresi hangi alanadı ile eşleşiyor bilgileri tutulur. Eğer bir site yasaklanacak veya erişimi engellenecekse DNS sunucuda ilgili alan adının ip adresi değiştirilir, bu sayede başka bir yere yönlendirilmiş olursunuz.

Bu noktada OpenDNS Telekomun DNS sunucularından şu yönüyle öne geçiyor. Alan adı yanında ip adresi eşleştirmesi yaparken aynı zamanda alan adının içeriği hakkında da bilgi tutuyor. Bu servisi kullandığınız takdirde eğer site içeriği zararlı ise size uyarı veriyor yada giriş yapmanızı engelliyor.

OpenDNS kişisel bilgilerinizi çalmaya çalışan ve Phishing Sites olarak adlandırdığımız sitelere tanır ve sizi onlara karşı korur.

OpenDNS bir sitenin adresini yanlış yazsanız da bunu fark eder ve sizi asıl gitmek istediğiniz yere yönlendirir veya gitmek istediğiniz adresi tavsiye eder.

Yavaş bir DNS servisinden daha kötü bir şey varsa oda erişilemez bir DNS servisidir. DNS hizmeti çalışmadığı zaman sizin için internet komple çalışmıyor demektir. OpenDNS servisi bir çok şehirde ve bir çok farklı ağa yayılmış olması sayesinde sizlere yüksek performanslı ve güvenilir bir servis sunmaktadır.

OpenDNS’i Nasıl Kullanırım?

Open DNS ip adresleri

208.67.222.222
208.67.220.220

Sanırım bu kadar reklam yeter! Şimdi sıra OpenDNS nasıl kurulur, sistemde yapılması gereken değişiklikler nedir gibi ufak detaylarda. Korkmayın, bu adımları 10 yaşındaki bir çocuk dahi rahatlıkla yapabilir.
1. Adım: Giriş ve Üyelik

Evvela OpenDNS sitesine kaydoluyoruz, aslında bu servisin çalışması için üyelik gerekmemekte. Lakin ben hem istatistik servisinden faydalanmak istediğim için, hem de üye olmayı bir avantaj olarak düşündüğüm için üye olarak başlayacağım.
Eğer Üye olmak istemiyorsanız sizi hemen ikinci adıma alalım.

Öncelikle tarayıcımızın adres satırına http://www.opendns.com yazarak OpenDNS sitesine erişiyoruz. Site açıldıktan sonra yukarıdaki “
Sign In” yazan yere tıklıyoruz.
Açılan sayfa üye girişleri için olan sayfa bu sayfada yapacağımız bir işlem şu an için yok. O yüzden aşağıda; okla belirtilmiş olan yerde, bulunan “Create Account” yazısına tıklayarak üyelik işlemlerimize başlayacağımız siteye geliyoruz.

Bizi karşılayan gayet sade bu kullanıcı kayıt sayfasında yapmanız gerekenler Username (Kullanıcı adı) Email Address (Sisteme kaydolmak istediğiniz email adresiniz, her hangi bir durumda buraya mail atıyorlar ) ve Password (Şifreniz) alanlarını doldurup
“Create Account Now” tuşuna tıklamak.
Eğer üyeliğiniz başarıyla gerçekleşti ise üyeliğinizin başarılı olduğuna ve üyeliğinizi onaylamanız için email adresinize gönderilecek olan postanın bir önizlemesi olan sayfa sizi karşılayacaktır.
Email’imize girip gelen postaya onay vermek gerek. Tıklayın…

Artık onay işlemide tamamlandığına göre OpenDNS kullanmaya hazırız. 2. Adıma geçmeden önce tek yapmamız gereken sistemimiz için
OpenDNS ayarlarını almak. Bunun için tek yapmamız gereken sitede her hangi bir sayfanın en altında yer alan IP adreslerini kopyalamak olacaktır.

208.67.222.222 208.67.220.220

2. Adım: Sisteminizi Ayarlamak

Her şeyi tamamladığımıza ve OpenDNS IP adreslerini aldığımıza göre artık sistemimizi OpenDNS kullanmak üzere ayarlamanın vakti geldi.
Masaüstü’nde bulunan “Ağ Bağlantılarım” simgesine tak tıklayarak Özellikler‘i seçiniz. Eğer bu simge masaüstünüzde yoksa, Başlat > Ayarlar > Denetim Masası > Ağ Bağlantıları yolunu izleyerek de buraya erişebilirsiniz. Aşağıdaki Adımlar Ağ üyesi bir bilgisayarda yapılmıştır, eğer ADSL kullanıcısı yahut Kablosuz Ağ üyesi olsanızda işlemler pek bir fark göstermeyecektir.
Tek yapmanız gereken bu aşamada hangi bağlantıyı kullanıyorsanız onu seçmek olacaktır. Genelde “Çevirmeli Ağ” veya “Lan yada Yüksek hızlı internet” başlıkları altında kategorilendirilmiş olurlar.

Açtığınız pencerede karşınıza gelecek olan “Yerel Ağ Bağlantısı” simgesine sağ tıklayarak gene Özellikler‘i seçiyoruz.

Açılan Yerel Ağ Bağlantısı Özellikler‘i sayfasında okla belirtilmiş olan kısımdan İnternet iletişim Kuralları (TCP/IP)‘yi seçiyoruz ve gene okla belirtilmiş olan Özellikler tuşuna tıklıyoruz.
Resimde gözüken kısım sizde seçili olmayabilir bunun yerine “DNS sunucu adresini otomatik al” seçeneği aktif olabilir bu durumda “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneğine tıklıyoruz ve gösterilen yerlere OpenDNS’den aldığımız IP adreslerini giriyoruz.

Aşağıdaki IP’leri girip Tamam‘a tıklıyoruz. İşlem bitmiştir, hepimize hayırlı olsun!
208.67.222.222
208.67.220.220
İşlemler başarıyla gerçekleştimi acaba diye merak ediyorsanız http://www.opendns.com/start/ adresine girip deneyebilirsiniz. Eğer işlem başarılı olduysa aşağıdaki gibi bir ekran sizi karşılayacaktır.

Üyelik Şart mı?

Filitre Kategorileri

Google Public DNS’den farkı ne?

Anahtar Kelimeler: aile filitresi,zararlı içerik engelleyici,open DNS,filitre programı,filitre servisi,ücretsiz,oden dns,google dns

Yorumlar

Yorum Yaz
Textile help